Bezoekersregeling

Woont u in een vergunninggebied dan kunt u uw bezoek tegen een laag tarief laten parkeren. Vraag hiervoor een digitale bezoekersregeling aan.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De bezoekersregeling is aan te vragen door bewoners van het Centrum, Kerk en Zanen en Bergenbuurt;
 • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) voor het betreffende adres;
 • Per adres kunt u maximaal 1 bezoekersregeling aanvragen.

Bewoners van het Aïdaplein/Carmenplein en Cornelis de Vlamingstraat kunnen geen bezoekersregeling aanvragen! 

Aanvragen

U kunt uw bezoekersregeling aanvragen door gebruik te maken van het aanvraagformulier. 
Vraag hier uw regeling aan.

Aan- en afmelden bezoek

Bezoekersregeling Centrum

Na toewijzing van de bezoekersregeling ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. Vervolgens koopt u in ParkStart parkeersaldo in. De regeling is hierna klaar voor gebruik.  

 • Meld het kenteken van uw bezoek in ParkStart aan en na gebruik weer af. Wanneer u de parkeeractie niet zelf afmeldt, stopt de parkeeractie automatisch om 24.00 uur. U betaalt dan een maximum dagtarief. Buiten de tijden van het vergunningparkeren wordt er geen geld in rekening gebracht. Klik voor meer info over Parkstart op onderstaande button.
 • U kunt ook meerdere dagen tegelijk plannen, vul dan ook de einddatum en -tijd in. De parkeeractie stopt dan niet om 24.00 uur maar loopt door. Alleen de uren waarop er betaald parkeren is, worden van uw saldo afgehaald.
 • Het is mogelijk om maximaal 10 auto’s tegelijkertijd aan te melden.
 • Maximaal 90 uur per kwartaal. Als u uw maximale parkeertijd al gebruikt heeft, kunt u in dat kwartaal geen bezoek meer aanmelden.

Bezoekersregeling Kerk en Zanen of Bergenbuurt

Na toewijzing en betaling van de bezoekersregeling ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. De regeling is nu klaar voor gebruik.
Er kunnen meerdere kentekens tegelijkertijd aangemeld worden. U kunt de bezoekersregeling voor maximaal 90 uur per kwartaal gebruiken.

Op welke tijden/plaatsen heeft u een vergunning nodig?

De regeling is alleen geldig voor de parkeerlocatie waar u woont. 

Reguleringstijden

 • Centrum: maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 18.00 uur, op de koopavond (vrijdag) tot 21.00 uur (betalen voor het parkeren of parkeren met een parkeervergunning of digitale bezoekersregeling) 
 • Kerk en Zanen en Bergenbuurt: maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur (max. 2 uur met een parkeerschijf of parkeren met een parkeervergunning of digitale bezoekersregeling)

Uitzonderingen
Een regeling is niet geldig op de volgende plekken;

 • Parkeerlocaties waar u achteraf betaalt voor uw parkeeractie (parkeergarages of terreinen met slagbomen); 
 • Het parkeerterrein gelegen tussen winkelcentrum Aarhof en de rondlopende rijbaan van het Aarplein (Aarplein-West: op het centrumkaartje aangegeven met P8);
 • Parkeergarage Ridderhof;
 • Julianastraat, tussen de Postkade en de Hoflaan.

 

Caravans en campers
U kunt uw camper maximaal 3 dagen parkeren op de betaald parkeerplaatsen. U kunt hiervoor gebruik maken van een bezoekersregeling of de betaalautomaat gebruiken. Ook in de blauwe zone mag u uw camper maximaal 3 dagen parkeren met een bezoekersregeling. Voor een caravan geldt dezelfde maximaal 3 dagen regel, u hoeft echter niet te betalen omdat een caravan geen motorvoertuig is.  

Tarieven

Voor de bezoekersregeling Centrum kunt u in ParkStart ieder kwartaal maximaal 90 uur parkeertijd inkopen. 
Voor de bezoekersregeling Kerk en Zanen of Bergenbuurt betaalt u vooraf een jaarbedrag.

Bekijk de actuele tarieven.

Looptijd vergunningjaar: 1 juni t/m 31 mei.