Bezoekersregeling

Uitgifteregels

  • De bezoekersregeling is aan te vragen door bewoners van het Centrum en Kerk en Zanen;
  • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) voor het betreffende adres;
  • Per adres kunt u maximaal 1 bezoekersregeling aanvragen.

Bewoners van het Aïdaplein/Carmenplein en Cornelis de Vlamingstraat kunnen geen bezoekersregeling aanvragen! 

Aanvragen

U kunt uw bezoekersregeling aanvragen door gebruik te maken van het aanvraagformulier. 
Vraag hier uw regeling aan.

Gebruik

Bezoekersregeling Centrum

Na toewijzing van de bezoekersregeling ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. Vervolgens koopt u in ParkStart parkeersaldo in. U kunt uw bezoekersregeling opwaarderen met de bedragen € 10,20, € 25,50 of € 45,90. U kiest zelf met welk aangegeven bedrag u wilt opwaarderen. De regeling is hierna klaar voor gebruik.

U meldt het kenteken van uw bezoek aan en na gebruik weer af en betaalt dan alleen de werkelijk parkeertijd, per minuut. Wanneer u de parkeeractie niet zelf afmeldt, wordt de parkeeractie automatisch om 24.00 uur gestopt. U betaalt dan een maximum dagtarief. Buiten de tijden van het vergunningparkeren wordt er geen geld in rekening gebracht. Er kunnen meerdere kentekens tegelijkertijd aangemeld worden.

U kunt de bezoekersregeling voor maximaal 90 uur per kwartaal gebruiken. De huidige tarieven vindt u in de tarieventabel.

Bezoekersregeling Kerk en Zanen

Na toewijzing en betaling van de bezoekersregeling ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. De regeling is nu klaar voor gebruik.
Er kunnen meerdere kentekens tegelijkertijd aangemeld worden. U kunt de bezoekersregeling voor maximaal 90 uur per kwartaal gebruiken.

Meer informatie

De regeling is alleen geldig op de parkeerlocatie waar de vergunninghouder woont. 

Een regeling is niet geldig op de volgende plekken;

  • Parkeerlocaties waar u achteraf betaalt voor uw parkeeractie (parkeergarages of terreinen met slagbomen). 
  • Het parkeerterrein gelegen tussen winkelcentrum Aarhof en de rondlopende rijbaan van het Aarplein (Aarplein-West: op het centrumkaartje aangegeven met P8);
  • Parkeergarage Ridderhof;
  • Julianastraat, tussen de Postkade en de Hoflaan.

Reguleringstijden

  • Centrum: maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 18.00 uur, op de koopavond (vrijdag) tot 21.00 uur (betalen voor het parkeren of parkeren met een parkeervergunning of digitale bezoekersregeling) 
  • Kerk en Zanen: maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur (max. 2 uur met een parkeerschijf of parkeren met een parkeervergunning of digitale bezoekersregeling)

Caravans en campers
U kunt uw camper maximaal 3 dagen parkeren op de betaald parkeerplaatsen. U kunt hiervoor gebruik maken van een bezoekersregeling of de betaalautomaat gebruiken. Ook in de blauwe zone mag u uw camper maximaal 3 dagen parkeren met een bezoekersregeling. Voor een caravan geldt dezelfde maximaal 3 dagen regel, u hoeft echter niet te betalen omdat een caravan geen motorvoertuig is.  

Tarieven

Voor de bezoekersregeling Centrum kunt u in ParkStart ieder kwartaal maximaal 90 uur parkeertijd inkopen. 
Voor de bezoekersregeling Kerk en Zanen heeft u vooraf een jaarbedrag betaald.

Bekijk de actuele tarieven.

Looptijd vergunningjaar: 1 juni t/m 31 mei.