GPK-vergunning

Als u in Alphen aan den Rijn woont of hier vaak parkeert en u een Europese GPK heeft, dan kunt u een digitale GPK-vergunning aanvragen. Voordeel hiervan is dat u bij het parkeren op straat uw papieren GPK niet hoeft te gebruiken en geen parkeergeld hoeft te betalen.
Omdat bij het handhaven de kentekens van auto's worden gescand, loopt u met een digitale GPK-vergunning waarin u zelf een kenteken aanmeldt, geen risico op een bekeuring. 

Wat zijn de voorwaarden?

  • U heeft een geldige Europese Gehandicapten Parkeerkaart, upload deze bij uw aanvraag.
  • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) op een adres in de gemeente Alphen aan den Rijn of in een andere gemeente.
  • U hoeft bij de aanvraag geen kenteken op te geven, het kenteken waarmee u parkeert, meldt u zelf aan in ParkStart. Heeft u een passagierskaart dan kunt u het kenteken van de auto waarin u meerijdt in ParkStart aanpassen.
  • Deze vergunning krijgt dezelfde einddatum als uw GPK. Als u weer een nieuwe GPK heeft, kunt u deze vergunning opnieuw aanvragen. 

Tarieven

  • De GPK-vergunning zelf is gratis.
  • Als u het kenteken waarmee u parkeert, digitaal aanmeldt op uw GPK-vergunning in ParkStart, hoeft u geen parkeergeld te betalen. 

Aanvragen

Vraag de vergunning aan via dit online aanvraagformulier GPK-vergunning

 

Gebruik

U gebruikt de vergunning met de online vergunning applicatie "ParkStart". Bij toewijzing van uw vergunning ontvangt u automatisch een link naar ParkStart. Hier kunt u uw account activeren en een wachtwoord aanmaken. U kunt daarna direct inloggen in ParkStart en een kenteken aanmelden. U gebruikt ParkStart via uw computer, tablet of smartphone. 

Alle informatie over ParkStart vindt u via de button "Alles over Parkstart", onderaan deze pagina. 

Als u het kenteken heeft aangemeld in ParkStart, kunt u in Alphen aan den Rijn gratis parkeren op:

  • De officiële Gehandicapten Parkeerplaatsen
  • Alle vergunninghoudersplaatsen
  • Alle betaald parkeerplaatsen 

nb: U kunt de GPK vergunning niet in de parkeergarages gebruiken. 

 

Gebruikt u geen digitale GPK-vergunning maar een papieren GPK?

- Parkeren op een officiële GPP is gratis als uw kaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit ligt.

- Parkeert u op betaald parkeerplaatsen dan betaalt u wel parkeergeld.