Parkeren met een GPK

Heeft u een Europese gehandicaptenparkaart (GPK), een GPK-app of een GPK-vergunning? Hier leest u hoe u de verschillende producten in Alphen gebruikt. 

Waar mag u parkeren en betaalt u parkeergeld? 

  • Europese Gehandicaptenparkeerkaart: Alleen gratis parkeren op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. U moet dan wel de gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar in de auto leggen.
  • GPK app: Gratis parkeren op alle alle parkeerplaatsen in het centrum van Alphen aan den Rijn als u uw kenteken in deze landelijke app aanmeldt. De papieren GPK hoeft u niet in de auto te leggen.
  • GPK vergunning: Gratis parkeren op alle parkeerplaatsen in het centrum van Alphen aan den Rijn met deze digitale vergunning waarbij u uw kenteken eenmalig aanmeldt. De papieren GPK hoeft u niet in de auto te leggen.

 

Hoe vraagt u de verschillende producten aan?


Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart
De aanvraag, beoordeling en toewijzing van een gehandicaptenparkeerkaart verloopt niet via ParkeerService, maar via de gemeente. Bezoek de website van de gemeente voor meer informatie.

Gehandicaptenvergunning
Vraag de GPK vergunning op deze website, bij ParkeerService aan. Voordeel van de GPK-vergunning is dat u bij het parkeren uw papieren GPK niet hoeft te gebruiken en geen parkeergeld hoeft te betalen. Omdat bij het handhaven de kentekens van auto's worden gescand, loopt u met een digitale vergunning waarin u zelf een kenteken aanmeldt, geen risico op een bekeuring. 

Bekijk voor meer informatie de pagina aanvraag GPK parkeervergunning.

GPK app
U kunt ook gebruik maken van de landelijke GPK app. Hiermee kunt u in het centrum van Alphen aan den Rijn op alle parkeerplaatsen gratis parkeren. Voordeel hiervan is dat u bij het parkeren uw papieren GPK niet hoeft te gebruiken en geen parkeergeld hoeft te betalen.
Omdat bij het handhaven de kentekens van auto's worden gescand, loopt u met een digitale vergunning waarin u zelf een kenteken aanmeldt, geen risico op een bekeuring.

Bekijk voor meer informatie de website www.gpkapp.nl.