Parkeren met een GPK

Heeft u een Europese gehandicaptenparkaart (GPK), een GPK-app of een GPK-vergunning? Hier leest u hoe u de verschillende producten in Alphen gebruikt. 

Waar mag u parkeren en betaalt u parkeergeld? 

  • Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK): Alleen gratis parkeren op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. U moet dan wel de GPK zichtbaar in de auto leggen.
  • GPK app: Gratis parkeren op alle alle parkeerplaatsen in het centrum van Alphen aan den Rijn als u uw kenteken in deze landelijke app aanmeldt. De papieren GPK hoeft u niet in de auto te leggen. Deze app kan niet meer aangevraagd worden.
  • GPK vergunning: Gratis parkeren op alle parkeerplaatsen in het centrum van Alphen aan den Rijn met deze digitale vergunning waarbij u uw kenteken eenmalig aanmeldt. De papieren GPK hoeft u niet in de auto te leggen behalve als u parkeert op een algemene gehandicapten parkeerplaats.

 

Hoe vraagt u de verschillende producten aan?

Gehandicaptenparkeerkaart

De aanvraag, beoordeling en toewijzing van een gehandicaptenparkeerkaart verloopt niet via ParkeerService, maar via de gemeente. Bezoek de website van de gemeente voor meer informatie.

Gehandicaptenvergunning

Vraag de GPK vergunning op deze website, bij ParkeerService aan. Ga hiervoor naar de pagina aanvraag GPK parkeervergunning.