Bezoekersregeling

Woont u in een vergunninggebied dan kunt u uw bezoek tegen een laag tarief laten parkeren. Vraag hiervoor een digitale bezoekersregeling aan.

Wat zijn de voorwaarden?

 • De bezoekersregeling is aan te vragen door bewoners van het Centrum, Kerk en Zanen, Anna van Burenlaan en omgeving en Bergenbuurt;
 • U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) voor het betreffende adres;
 • Per adres kunt u maximaal 1 bezoekersregeling aanvragen. 

Tarieven

Voor de bezoekersregeling Centrum kunt u in ParkStart ieder kwartaal maximaal 90 uur parkeertijd inkopen. 
Voor de bezoekersregeling Kerk en Zanen, Anna van Burenlaan of Bergenbuurt betaalt u vooraf een jaarbedrag.

Bekijk de actuele tarieven op de Tarievenpagina.


Aanvragen

Let op: Wij kunnen uw aanvraag alleen in behandeling nemen als u staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) op het adres waarvoor u de vergunning aanvraagt.

 • U kunt uw bewonersvergunning aanvragen/kenteken wijzigen/beëindigen via het E-loket, met uw DigiD. Heeft u nog geen DigiD? Vraag dan hier uw DigiD aan
 • Kunt u geen gebruik maken van het E-loket, gebruik dan dit online aanvraagformulier.

Aan- en afmelden bezoek

Bezoekersregeling Centrum

U gebruikt de ParkStart website om een kenteken aan te melden. In de toewijzingsbrief van uw vergunning vindt u een activatielink (Aanmelden ParkStart) waarmee u een eigen account voor ParkStart aanmaakt. Daarna koopt u in ParkStart parkeersaldo in. De regeling is dan klaar om een kenteken aan te melden. U kunt maximaal 3 personen machtigen uw account te gebruiken zodat iemand anders het kenteken aanmeldt. 

Alle informatie over ParkStart vindt u via de button "Alles over Parkstart", onderaan deze pagina. 

 • Meld het kenteken van uw bezoek in ParkStart aan en na gebruik weer af. Wanneer u de parkeeractie niet zelf afmeldt, stopt de parkeeractie automatisch op het tijdstip wanneer er geen betaald/vergunningparkeren meer is. U betaalt nooit meer dan het maximum dagtarief. Klik voor meer info over Parkstart op onderstaande button.
 • U kunt ook meerdere aaneensluitende dagen tegelijk plannen, vul dan ook de einddatum en -tijd in. De parkeeractie loopt dan door maar alleen de uren waarop er betaald parkeren is, worden van uw saldo afgehaald.
 • Het is mogelijk om maximaal 10 auto’s tegelijkertijd aan te melden.
 • Maximaal 90 uur per kwartaal. Als u uw maximale parkeertijd al gebruikt heeft, kunt u in dat kwartaal geen bezoek meer aanmelden.

Bezoekersjaarregeling Kerk en Zanen, Anna van Burenlaan of Bergenbuurt

Na toewijzing en betaling van de bezoekersjaarregeling ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. De regeling is nu klaar voor gebruik.
Alle informatie over ParkStart vindt u via de button "Alles over Parkstart", onderaan deze pagina. NB: U kunt maximaal 3 personen machtigen uw account te gebruiken zodat iemand anders het kenteken aanmeldt. 

 • Meld het kenteken van uw bezoek in ParkStart aan en na gebruik weer af. Wanneer u de parkeeractie niet zelf afmeldt, stopt de parkeeractie automatisch om 24.00 uur. U betaalt dan een maximum dagtarief. Buiten de tijden van de blauwe zone of vergunningzone wordt er geen geld in rekening gebracht. Klik voor meer info over Parkstart op onderstaande button.
 • U kunt ook meerdere dagen tegelijk plannen, vul dan ook de einddatum en -tijd in. De parkeeractie stopt dan niet om 24.00 uur maar loopt door. Alleen de uren waarop er betaald parkeren is, worden van uw saldo afgehaald.
 • Het is mogelijk om maximaal 10 auto’s tegelijkertijd aan te melden.
 • U kunt de bezoekersjaarregeling voor maximaal 360 uur per jaar gebruiken.
 • De jaarregeling stopt automatisch 1 jaar na aanschaf, u kunt daarna weer een nieuwe regeling aanvragen.

Waar mag u parkeren?

De regeling is alleen geldig voor de parkeerlocatie waar u woont. 

Woont u in het centrum?
De regeling is niet geldig op de volgende plekken;
Parkeerlocaties waar u achteraf betaalt voor uw parkeeractie (parkeergarages of terreinen met slagbomen); 
Julianastraat, tussen de Postkade en de Hoflaan.

Tijden waarop u een vergunning nodig heeft

 • Centrum: maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 18.00 uur vergunning- of betaald parkeren. Op vrijdag en op andere dagen met koopavond  tot 21.00 uur.  
 • Kerk en Zanen en Bergenbuurt: maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur (max. 2 uur met een parkeerschijf of parkeren met een parkeervergunning of digitale bezoekersregeling)
 • Anna van Burenlaan en omgeving: maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur (max. 2 uur met een parkeerschijf of parkeren met een parkeervergunning of digitale bezoekersregeling)

 

Caravans en campers

U kunt uw camper maximaal 3 dagen parkeren op de betaald parkeerplaatsen. Maak hiervoor gebruik van een bezoekersregeling of de betaalautomaat. Ook in de blauwe zone mag u uw camper maximaal 3 dagen parkeren met een bezoekersregeling. Voor een caravan geldt dezelfde regel, u hoeft echter niet te betalen omdat een caravan geen motorvoertuig is.