Boete/bezwaar

Heeft u een bekeuring ontvangen en bent u het hier niet mee eens? Dat kan wel eens gebeuren. U kunt in dat geval in bezwaar gaan tegen de opgelegde sanctie. Hoe gaat dit in zijn werk en waar kunt u dit bezwaar indienen? Op deze pagina leest u wat de parkeerboetes en bekeuringen inhouden en hoe u eventueel in bezwaar kunt gaan.

Aankondiging van beschikking

Heeft u een aankondiging van beschikking ontvangen? Dit is een bekeuring die volgt op een verkeersovertreding. Redenen hiervoor kunnen zijn: fout parkeren of parkeren zonder vergunning op een vergunninghoudersplaats.

Wie kunt u benaderen voor uw bezwaar?

Hiervoor verwijzen wij u graag door naar de website van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). U ontvangt deze boete van CJIB, dus via die weg kunt u het bezwaar ook indienen. ParkeerService kan en mag in dit geval niets voor u doen.

Naheffingsaanslag (parkeerbelasting)

Heeft u een naheffingsaanslag ontvangen? Dit is een aanslag voor niet betaalde parkeerbelasting. Reden hiervoor kan zijn: niet of onvoldoende betalen voor parkeren op een betaald parkeerplaats.

Hoe ziet deze naheffingsaanslag eruit?

U ontvangt binnen enkele weken een naheffingsaanslag inclusief betaalverzoek. Dit betaalverzoek ontvangt u van Tobias Fiscaal: een bedrijf dat voor de Gemeente Alphen aan den Rijn het volledige heffings- en invorderingstraject voor het betaald parkeren verzorgt. Voldoet u de naheffingsaanslag niet binnen de gestelde periode? Er wordt dan een invorderingsprocedure gestart.

Hoe dient u een bezwaar in? 

Bent u het niet eens met de naheffingsaanslag die u heeft ontvangen? Tot zes weken na ontvangst van de naheffingsaanslag kunt u online een bezwaarschrift indienen.

Let op: het heeft niet altijd zin om een bezwaarschift in te dienen. Lees hier waarom het maken van bezwaar wel of niet zin heeft. 

Moet u de naheffingsaanslag betalen? 

Ja! Ook als u in bezwaar gaat dient u de naheffingsaanslag binnen de daarvoor gestelde termijn te betalen. Het indienen van bezwaar is geen uitstel van betaling. Wordt uw bezwaar toegekend? Dan ontvangt u uw geld terug.

Bezwaar op vergunning

Heeft u een parkeervergunning aangevraagd maar wordt deze niet aan u verleend? U kunt dan een bezwaarschift indienen. ParkeerService geeft de vergunningen op basis van gemeentelijke regelgeving uit. Dien uw bezwaar binnen zes weken na de verzenddatum van uw afwijzing in bij ParkeerService.

ParkeerService
T.a.v. Afdeling Bezwaren & Beroepen
Postbus 489
3800 AL Amersfoort