Vergunningen

Veelgestelde vragen bedrijven

Om gebruik te kunnen maken van het E-loket, moet u eerst een aantal stappen doorlopen. Onderstaand treft u de meest gestelde vragen met antwoorden m.b.t. deze procedure en het gebruik van het E-loket.

Tip! Bekijk eerst onderstaande animatie voor meer uitleg.


 

Wat verandert er voor u dit jaar tijdens de verlenging?
Voorheen had u de mogelijkheid uw verlenging te betalen via het E-loket of met de factuur welke u ontving van ParkeerService. Dit jaar ontvangt u van ons geen factuur meer. U betaalt de verlenging van uw bewonersvergunning via het E-loket. 

Informatie over het E-loket
Het E-loket is een veilig, digitaal loket waarin u eenvoudig met eHerkenning uw parkeerzaken regelt. In het E-loket kunt u gemakkelijk zelf online:

 • Een nieuwe vergunning aanvragen en betalen (internetkassa)
 • Een bestaande vergunning wijzigen
 • Een bestaande vergunning verlengen of beëindigen
 • De jaarlijkse verlenging van uw vergunning betalen

Voordat u gebruik kunt maken van het E-loket moet u 

 1. In het bezit zijn van een eHerkenningsmiddel. Bent u nog niet in het bezit van eHerkenning, vraag deze dan aan. Klik hier voor uw eHerkenningsaanvraag.
 2. Eénmalig de stappen doorlopen in het E-loket om uw e-mailadres te registreren/valideren

Let op! Vraag een eHerkenningsmiddel aan met betrouwbaarheidsniveau 2. De aanvraag van een eHerkenningsmiddel moet daarnaast gekoppeld zijn aan uw KvK- en vestigingsnummer.

Hoe kom ik in het E-loket?
U klikt op de button 'E-loket' op de homepage van deze website. Vervolgens klikt u op ‘aanmelden’. Het eHerkenning logo verschijnt zodat u hier op kunt klikken. Met uw eHerkennings gegevens logt u in. Beschikt u nog niet over eHerkenning? Vraag deze dan aan via www.eherkenning.nl. U heeft nu toegang tot het E-loket. In het E-loket kunt u parkeerproducten aanvragen, beëindigen of wijzigen. Voordat u gebruik kunt maken van het E-loket, moet u eerst uw e-mailadres registreren/valideren.

Hoe valideer ik mijn e-mailadres?
Om parkeerproducten te kunnen aanvragen, beëindigen of wijzigen, is er een gevalideerd e-mailadres nodig. Dit gaat als volgt:

 1. Eerst logt u in in het E-loket via de homepage van deze website (zie bovenstaande opmerking); 
 2. Vervolgens klikt u op registreren/valideren; 
 3. U vult uw e-mailadres in en klikt op bevestigen; 
 4. Bevestig nogmaals uw invoer;
 5. U ontvangt een e-mail met een controlecode op het opgegeven e-mailadres;
 6. Klik op de controlecode om uw e-mailadres te bevestigen;
 7. Uw e-mailadres is nu gevalideerd (u ziet bovenaan de pagina met uw relatiegegevens een groen vinkje staan bij het ingevulde e-mailadres); 
 8. U kunt nu het E-loket gebruiken.

Meer uitleg nodig?
Bedrijven-Hoe-valideer-ik-mijn-e-mail-adres.pdf Klik op bovenstaand bestand voor de instructie met afbeeldingen waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u valideert.
Indien validatie niet lukt, voer dan uw e-mailadres opnieuw in zonder gebruik te maken van de optie kopiëren of gebruik tijdelijk een ander e-mail adres. 


Wat kan ik allemaal doen in het E-loket?

In het E-loket kunt u:

 • Uw huidige vergunning(en) beëindigen;
 • Het kenteken wijzigen op uw vergunning;
 • Nieuwe parkeervergunningen aanvragen;
 • (Nieuwe) parkeervergunningen betalen;
 • Uw contactgegevens wijzigen.

Meer uitleg nodig over de mogelijkheden van het E-loket?
Bedrijven-Wat-kan-ik-doen-in-het-E-loket.pdf
Klik op bovenstaand bestand voor de instructie met afbeeldingen waarin stap voor stap de mogelijkheden worden doorgenomen in het E-loket.

Hoe vraag ik een eHerkenningsmiddel aan?
U gaat naar de website: www.eherkenning.nl en vraagt een eHerkenningsmiddels aan, u heeft veiligheidsniveau 2 nodig.  

Verloren- of onleesbare pas?
Indien u uw vergunningpas bent verloren of uw pas is onleesbaar geworden, dan kunt u een nieuwe pas aanvragen door een mail te sturen naar info.alphenaandenrijn@parkeerservice. Graag in deze mail uw naam- en adresgegevens vermelden en voor welke vergunning u een vervangende pas wenst te ontvangen. De pas wordt u z.s.m. toegezonden. Aan deze service zijn geen kosten verbonden.