Extra mogelijkheden voor abonnementhouders Aarhofdak

Tijdens de tijdelijke sluiting van het Aarhofdak mogen abonnementhouders parkeren in de parkeerzone Lage Zijde. Hiervoor zijn de kentekens van alle abonnementhouders opgevraagd zodat deze geregistreerd kunnen worden in de scanauto. Welk gebied Lage Zijde is, zie u op de stadskaart; https://alphenaandenrijn.parkeerservice.nl/stadskaart/. Het is het rechter gedeelte van parkeerzone Centrum.

De gemeente heeft kort voor de afsluiting besloten om vanaf 2 maart tot uiterlijk 22 april gratis parkeren voor iedereen in te stellen op de twee tijdelijke parkeerterreinen langs de Thorbeckestraat en het Aarplein (VOL=VOL).  Dit is een klein gebied rondom het Aarhofdak. Niet alles is gratis parkeren.

 

Abonnementhouders hebben voor hun abonnement de onderstaande mogelijkheden:     

  • U kunt uw abonnement tijdelijk stopzetten voor de periodes maart en april 2020. Wij halen dan uw kenteken uit de scanauto. Houd u er rekening mee dat u weer zelf uw abonnement aanvraagt. Let wel: Als er op de aangewezen gratis terreinen (Thorbeckestraat en het Aarplein) geen plek is dan moet u zelf de parkeerkosten betalen.
  • U behoudt uw abonnement, kenteken blijft in scanauto en u mag in de gehele buurt Lage Zijde parkeren (kosteloos).

 

Mocht u nog vragen hebben over de afsluiting en de duur neem dan contact op met de gemeente Alphen aan den Rijn, tel: 140172.