Primeur parkeerapp voor gehandicapten

19 jun 2019

Alphen aan den Rijn is de eerste gemeente in Nederland die de gehandicaptenparkeerapp invoert.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft dinsdag een parkeerapp gelanceerd die op de langere termijn de gehandicaptenparkeerkaart zal vervangen. Vooralsnog is de app alleen bruikbaar in Alphen, maar de verwachting is dat andere gemeenten in Nederland snel zullen volgen met deze werkwijze.

gehandicapten parkeerapp DSC 0325 SOCIALMEDIA

 

Wethouder Gert-Jan Schotanus: “Het is goed dat de app is ontwikkeld met ervaringsdeskundigen van stichting Wij Staan Op! Het belang van deze app is dat mensen hun gehandicaptenparkeerkaart en kenteken kunnen koppelen via de app, zodat zij mobiel een parkeeractie kunnen starten en beëindigen. Dit biedt veel voordelen en gebruikersgemak voor gehandicapten en vermindert de kans op diefstal van en fraude met een gehandicaptenparkeerkaart (GPK). De app werkt verder net zoals andere mobiele parkeerapps”. 

De app is ontwikkeld op initiatief van Stichting Wij Staan Op en Centraal Inkoop Bureau, in samenwerking met Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV), Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), Nationaal Parkeer Register (NPR) en Aexist. De uitvoering in Alphen aan den Rijn is in handen van Participe. Potentiële gebruikers krijgen voor september een brief over de applicatie.

Uiterlijk 1 september ontvangen alle houders van een gehandicaptenparkeerkaart in Alphen aan den Rijn een brief van de gemeente met uitleg over de nieuwe werkwijze.