adr betaalautomaat buiten

Nieuws

Het nieuwe parkeren in Alphen aan den Rijn

In het stadshart van Alphen aan den Rijn kunt u vanaf eind april gebruik maken van kentekenparkeren. Net als bij mobiel parkeren hoeft u dan geen kaartje meer achter de ruit te leggen. Handhaving gebruikt speciale apparatuur waarmee zij kunnen zien welke kentekens zijn aangemeld en zodoende controleren of er betaald is voor het parkeren.

29 mei 2015

Mobiel parkeren blijft ook bij het kentekenparkeren gewoon mogelijk. Betalen met muntgeld bij parkeerautomaten op straat is niet meer mogelijk. Wilt u toch met muntgeld betalen? Dit kan in parkeergarage Castellum.

 

Hoe werkt kentekenparkeren

 

  1. U parkeert uw auto.
  2. U meldt uw parkeeractie aan via de automaat waarbij u uw kenteken in moet toetsen.
  3. U kiest hoe lang u wilt  parkeren.
  4. U betaalt via pin of dip & go.
  5. U hoeft niet terug naar de auto om een kaartje achter de ruit te leggen.

In het centrum zijn diverse mogelijkheden om uw auto te parkeren. Vanaf voorjaar 2015 geldt op alle locaties het kentekenparkeren. Kentekenparkeren is niet van toepassing in de parkeergarages en terreinen met achteraf betaald parkeren (achter de slagboom).

De tarieven en maximale tijd voor het parkeren in het centrum op straat zijn overal gelijk. U kunt betalen bij de parkeerautomaat. Deze zijn inmiddels allemaal aangepast.

 

Betalen met Dip & Go

Bij de nieuwe parkeerautomaten betaalt u met uw Pinpas via Dip & Go. Bekijk onderstaande instructievideo voor meer informatie over hoe dit werkt.